Veselé Vánoce

Děkujeme Vám za důvěru a spolupráci v uplynulém roce.
Zpět
IN CATERING

Upečte si perfektní cukroví

Přejeme Vánoce plné klidu, pohody a radosti a do nového roku hlavně hodně zdraví a štěstí Vám i Vašim nejbližším.

IN CATERING

Tip od šéfcukráře

Jak pracovat s těstem

Chcete profesionální výsledek? Inspirujte se našimi tipy a nahlédněte pod pokličku. Zjistíte, jak pečeme cukroví, které připravujeme i na vaše akce.

Správná příprava pracovních nástrojů

Váleček na chvíli namočte a poté nechte vysušit.

Nechte těsto chvíli probudit

Vyjměte těsto z lednice a nechte 10-15 minut povolit. Lépe se s ním pracuje a nepraská.

Správná příprava pracovní plochy

Lehce poprašte pracovní plochu moukou. Stačí tenká vrstva, mouka zabrání lepení (pozor, nedávejte mouky moc, zbytečně vysušuje).

Profesionální rozválení

Použijte váleček a těsto rozválejte rovnoměrně, ideálně na tloušťku 3-4 mm. Pokud se těsto vrací zpět, málo povolilo, dejte mu ještě minutu.

Vykrajování tvarů

Vykrajovátka před každým otiskem krátce "namočte" do mouky. Zabrání to trhání okrajů a tvary budou ostré jako z cukrářské dílny.

Pečení

Pečte na 170-180 °C dle typu trouby. Sledujte barvu, ideální je „světle zlatá“. Pokud cukroví tmavne příliš rychle, snižte teplotu o 10-15 °C.

Triky z naší kuchyně

Chcete, aby vám cukroví zůstalo stejné jako v den pečení? Tady jsou postupy, které používáme v naší cukrárně.

Stabilní tvar při pečení

Pokud chcete, aby tvary držely ostré hrany, dejte plech s vykrojenými kousky před vložením do trouby na 10 minut do lednice. Zpevní se tuk a cukroví se nerozteče.

Zachování vláčnosti

Po vychladnutí vložte upečené cukroví do uzavíratelné nádoby (ne papírové). Přidejte půlku čerstvého jablka, které průběžně uvolňuje vlhkost a dejte do chladu. Výsledkem je měkké, vláčné cukroví bez vysušení.

Lepší chuť

Kořeněná těsta se rozleží a prohloubí chuť po 24-48 hodinách po upečení. Před tím, než se do cukroví pustíte, nechte den až dva v chladu, chuť bude výraznější.

Kontakt

Napište nám a my
se postaráme o zbytek.

Pojďme společně připravit něco výjimečného.
Děkujeme!
Váš formulář byl úspěšně odeslán!
Oops! Something went wrong while submitting the form.