References

Děkujeme Vám za důvěru a spolupráci v uplynulém roce.
Back
IN CATERING

Upečte si perfektní cukroví

Přejeme Vánoce plné klidu, pohody a radosti a do nového roku hlavně hodně zdraví a štěstí Vám i Vašim nejbližším.

IN CATERING

Tip od šéfcukráře

Jak pracovat s těstem

Chcete profesionální výsledek? Inspirujte se našimi tipy a nahlédněte pod pokličku. Zjistíte, jak pečeme cukroví, které připravujeme i na vaše akce.

Správná příprava pracovních nástrojů

Váleček na chvíli namočte a poté nechte vysušit.

Nechte těsto chvíli probudit

Vyjměte těsto z lednice a nechte 10-15 minut povolit. Lépe se s ním pracuje a nepraská.

Správná příprava pracovní plochy

Lehce poprašte pracovní plochu moukou. Stačí tenká vrstva, mouka zabrání lepení (pozor, nedávejte mouky moc, zbytečně vysušuje).

Profesionální rozválení

Použijte váleček a těsto rozválejte rovnoměrně, ideálně na tloušťku 3-4 mm. Pokud se těsto vrací zpět, málo povolilo, dejte mu ještě minutu.

Vykrajování tvarů

Vykrajovátka před každým otiskem krátce "namočte" do mouky. Zabrání to trhání okrajů a tvary budou ostré jako z cukrářské dílny.

Pečení

Pečte na 170-180 °C dle typu trouby. Sledujte barvu, ideální je „světle zlatá“. Pokud cukroví tmavne příliš rychle, snižte teplotu o 10-15 °C.

Triky z naší kuchyně

Chcete, aby vám cukroví zůstalo stejné jako v den pečení? Tady jsou postupy, které používáme v naší cukrárně.

Stabilní tvar při pečení

Pokud chcete, aby tvary držely ostré hrany, dejte plech s vykrojenými kousky před vložením do trouby na 10 minut do lednice. Zpevní se tuk a cukroví se nerozteče.

Zachování vláčnosti

Po vychladnutí vložte upečené cukroví do uzavíratelné nádoby (ne papírové). Přidejte půlku čerstvého jablka, které průběžně uvolňuje vlhkost a dejte do chladu. Výsledkem je měkké, vláčné cukroví bez vysušení.

Lepší chuť

Kořeněná těsta se rozleží a prohloubí chuť po 24-48 hodinách po upečení. Před tím, než se do cukroví pustíte, nechte den až dva v chladu, chuť bude výraznější.

Contact

Write to us and we
we'll take care of the rest.

Let's prepare something special together.
Thank you!
Your form has been successfully submitted!
Oops! Something went wrong while submitting the form.